24 April 2015

love him silently



assalamualaikum and salam jumaat u olls ! 

someone told me this 

" perempuan kan. kalau dia tahu ada lelaki suka dia, dia akan dengan mudah boleh suka lelaki tu balik, cepat atau lambat. well,hati lembut kan. kalau bukan suka pun dia akan berada dalam safety zone yg dia create sendiri,-- he likes me so, dia takkan bimbang kalau no one taknak dia in future. 

in the same time, macam pihak lelaki tu beri harapan pada prmpuan tu and perempuan tu pun menaruh harapan jugak dalam diam. maybe one whole world tahu lelaki tu suka dekat perempuan tu tp no one expect perempuan tu suka lelak tu jugak sedangkan perempuan tu pun hari demi hari menaruh harapan yang sama dalam diam dekat lelaki. 

TANPA DIA SEDAR SEBENARNYA. "

memang betul la benda ni based on experience. aku pernah gak rasa benda ni tapi tu zaman skola menengah ahh takde nak serious sangat hahaha tapi heartbroken jugak la bila dia suka perempuan lain tetiba. sedih la sikit tapi lepas tu cari crush baru kahkahkah DASAR ENGKAU NIERA . tapi orang yang berada dalam situasi ni mungkin akan cepat move on ( mungkin la ) sbb

"aku tak create any happy memories pun dengan dia before this" 

since you like him silently kan tapi sedih tu memang la ada nak-nak lagi bila dah fikir ohh i will marry him in future insha Allah sebab dah lelaki tu bersungguh nak tunggu. tapi yela dont blame the guy sebab kita masing-masing sedar HATI NI ALLAH YG PEGANG. kau sayang orang tu dah bertahun kalau Allah nak goncang hati kau bagi hilang rasa sayang dalam sesaat je bole jadi. things happen unxpectedly kadang-kadang. luar jangkaan kita. Allah tu maha berkuasa. 

untuk awak semua semoga kita masing-masing mampu menjalani hidup ni jadi better person everyday jadi hamba Allah yg lebih baik dari hari ke hari. insha Allah. 

love much,
niera :)
DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016