8 April 2015

hilangkan rasa mengantuk

Assalamualaikum and good evening u olls !
tengah-tengah rajin blogwalking ni terus terstalk belog sabahan yg dari dulu aku memang selalu baca post-post dia ni. seorang  bakal cikgu : CIK LYEEN . lepastu terbaca post pasal hilangkan mengantuk dan aku yang tengah mengantuk petang-petang ni ( tapi tak nak tidur sebab nanti berjaga malam ) terus hilang mengantuk bila dah baca post dia bagaimana nak hilangkan mengantuk. hahaha ! 
tapi tapi rasanya benda ni boleh kot praktikkan masa korang nak study and tetibe mengantuk padahal baru 20 minit je pon study hahaha ( i know that feeling ) so here my post and of course credit to CIK LYEEN ! :D
|
|
 Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..


LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..


LANGKAH 3
wa..wa..aaa


LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..


LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..


LANGKAH 6
tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..


LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..


LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…


LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..


LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…


LANGKAH 11
pusingkan kepala…


LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…


LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…

hahahaha ! niera was terhibur tengok post sendiri kahkahkahkah ! apa pun selamat mencuba korang ! benda ni ak copy post je okey ! :D 

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016