11 May 2015

pantang maut sebelum ajal


assalamualaikum and morning gaisss !

i olls baru habis kelas lepas tu stay la library kejap buat esaimen esok dah kena present dah hahahaha dan jam 2 ptg ni ada exam kahkahkah. AKU TAK BELAJAR LAGI NI WOI. tapi sempat update blog lagi *mohon niera insaf cecepat* sobs sobs sobs

engkorang baca kan tajuk atas tu ? sapa ada tengok berita tu mesti dapat agak pasal apa ni. this happened yesterday petang. aku yang struggling buat lab report dapat call dari besfriend aku yang study dekat kelantan. mula-mula tu sedar jugak ada org call tapi aku yang tengah fokus buat lab report tu kan menyahkan panggilan tu (maafkan aku mamal) hahaha. tapi besfriend aku ni call lagi balik aku merajinkan diri tengok fon dan angkat call dia. lepas tu dia suru aku teka.

"KAU SUDA LAH SAAT GENTING KAU SURUH AKU TEKA-TEKA LAGI HAH" 

ni dialog selepas aku tahu kisah sebenar. classmate kepada besfriend aku tu kemalangan kepala masuk bawah lori. and i was like. HAAAAAA?! . beberapa belas saat jugak la aku terdiam. aku pernah lah jugak dengar cerita pasal classmates besfriend aku ni. so, kiranye aku kenal nama je la. tapi memang ahhh terkejut giler kot. besfriend aku masa tu call aku sebab dia macam tak dapat nak bertenang. dia lagi la terkejut yang sangat. classmate die kot. 

aku yang dalam keadaan terkejut try jugak la tenangkan dia. malam tu dia ada class esok pulak quiz. it'll affect her. that guy yang kemalangan tu bukan boifren die pun classmate je tapi kalau aku pun memangla terkejut dan affects. kau dah dekat dua tahun kot kenal dan belajar sesame. wuuuuuu. accident tu masuk berita tau, pelajar uitm kampus kota bharu . so far, alhamdulillah la that guy selamat dan kena buat pembedahan (besfriend aku bagitahu). rasa mcm syukur sangat muda lagi kot. tapi kalau dah memang bukan ajal kan. 

semoga orang-orang yang aku sayang orang-orang yang dekat dengan aku dijauhi dari segala mara bahaya ni. insha Allah. ehhh engkorang pn tau. semoga kita sama sama dilindungi oleh NYA. amin. :) 

okey dah kena start buat esaimen dah ni. gedbaiii. XOXO 

2 comments:

NARDtheNERD said...

semoga kawan awak cepat sembuh.. :)

Ahlam Miera Shafie said...

alhamdulillah selamat...belum ajalnya... huhuhuhu Allah Maha besar..

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016