24 April 2015

love him silently



assalamualaikum and salam jumaat u olls ! 

someone told me this 

" perempuan kan. kalau dia tahu ada lelaki suka dia, dia akan dengan mudah boleh suka lelaki tu balik, cepat atau lambat. well,hati lembut kan. kalau bukan suka pun dia akan berada dalam safety zone yg dia create sendiri,-- he likes me so, dia takkan bimbang kalau no one taknak dia in future. 

in the same time, macam pihak lelaki tu beri harapan pada prmpuan tu and perempuan tu pun menaruh harapan jugak dalam diam. maybe one whole world tahu lelaki tu suka dekat perempuan tu tp no one expect perempuan tu suka lelak tu jugak sedangkan perempuan tu pun hari demi hari menaruh harapan yang sama dalam diam dekat lelaki. 

TANPA DIA SEDAR SEBENARNYA. "

memang betul la benda ni based on experience. aku pernah gak rasa benda ni tapi tu zaman skola menengah ahh takde nak serious sangat hahaha tapi heartbroken jugak la bila dia suka perempuan lain tetiba. sedih la sikit tapi lepas tu cari crush baru kahkahkah DASAR ENGKAU NIERA . tapi orang yang berada dalam situasi ni mungkin akan cepat move on ( mungkin la ) sbb

"aku tak create any happy memories pun dengan dia before this" 

since you like him silently kan tapi sedih tu memang la ada nak-nak lagi bila dah fikir ohh i will marry him in future insha Allah sebab dah lelaki tu bersungguh nak tunggu. tapi yela dont blame the guy sebab kita masing-masing sedar HATI NI ALLAH YG PEGANG. kau sayang orang tu dah bertahun kalau Allah nak goncang hati kau bagi hilang rasa sayang dalam sesaat je bole jadi. things happen unxpectedly kadang-kadang. luar jangkaan kita. Allah tu maha berkuasa. 

untuk awak semua semoga kita masing-masing mampu menjalani hidup ni jadi better person everyday jadi hamba Allah yg lebih baik dari hari ke hari. insha Allah. 

love much,
niera :)

12 April 2015

A K U


assalamualaikum and salam midnight uolls ! 

aku adalah aku. aicewahhh mengada engko ayat pembuka. haktuiii ! hahahaha. ehh tahu tak aku ni kasar ? org yg tak kenal ak sure of kos sangat sangat ingat aku ni gadis ayu gitewww. AHAHHAA. tu sebab ak diam sebab ak ni mmg susah nak tegur org dulu and tak friendly langsung! so for those who know me well mmg tahu la kekasaran ak mcm mana terutama family and bestfriends aku.

DAN AKU TAK RETI PUJUK ORANG OI. ! aku jenis yg reti mintak maaf dan mmg pemurah dgn minta maaf tapi if org tu tak ok masih nak stick dengan ego melambung tinggi dari langit tu phewwww. FINE K FINE. WHATEVER ! see? kasar tak aku ? hahahaha. sampai mcm tu sekali kasar dan keras nya aku . niera being niera.mmg aku dah mcm tu nak buat camna . korang of kos la ad character memasing kan. and who ever we are insha Allah akan ada org yg dapat terima kita seadanya. AKU ? tak tahu belum tiba masanya nak tahu kot. tapi untuk tahu tu .

sumpah ! ada benda yg mmg akan menyakitkan. love and loosing will never be separated. 


awak oh awak ! kalau nak nangis tu nangis je wak . tak yah tahan tahan k. :) 


8 April 2015

hilangkan rasa mengantuk

Assalamualaikum and good evening u olls !
tengah-tengah rajin blogwalking ni terus terstalk belog sabahan yg dari dulu aku memang selalu baca post-post dia ni. seorang  bakal cikgu : CIK LYEEN . lepastu terbaca post pasal hilangkan mengantuk dan aku yang tengah mengantuk petang-petang ni ( tapi tak nak tidur sebab nanti berjaga malam ) terus hilang mengantuk bila dah baca post dia bagaimana nak hilangkan mengantuk. hahaha ! 
tapi tapi rasanya benda ni boleh kot praktikkan masa korang nak study and tetibe mengantuk padahal baru 20 minit je pon study hahaha ( i know that feeling ) so here my post and of course credit to CIK LYEEN ! :D
|
|
 Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..


LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..


LANGKAH 3
wa..wa..aaa


LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..


LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..


LANGKAH 6
tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..


LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..


LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…


LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..


LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…


LANGKAH 11
pusingkan kepala…


LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…


LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…

hahahaha ! niera was terhibur tengok post sendiri kahkahkahkah ! apa pun selamat mencuba korang ! benda ni ak copy post je okey ! :D 

7 April 2015

pendam rasa ni macam mana sebenarnya ?



assalamualaikum and salam midnight u olls :D

tetibe rsa nak merapu dan mengomel dkat belog tersayang ni. hehhee. pernah tak acah-acah happy padahal dalam hati tu sakit sangat dalam jiwa tu meronta nak bagitahu yang diri tengah tak ok ?. i bet semua pernah rasa macam tu kan and me? of course la !!! tapi saya bukan jenis yang tahu luah dekat orang yg saya ni kecik hati atau terasa atau marah dekat org terutama orang yang bertanggungjawab buat saya marah / kecik hati / terasa. adakah saya seorang yang suka pendam perasaan ? (mungkin kot) tahu tak orang yang suka pendam perasaan ni jiwa dia terseksa ? hahaha ! SAYA LA TU ! huarghhhh ! its tough for me :( 

i tried it before nak luah segala dengan orang yg saya terasa tu tpi saya tak dapat tak tahu la kenapa. tapi saya selalu ter"act" yang saya marah atau tak puas hati . tapi, orang tu tak pernah tanya pun kenapa saya tak okey . BHAHAHAHAHAHA. pity niera is pity -_- lepastu saya akan okey la sendiri . kesian tak kesian. tapi its okey la saya dah biasa sangat ok kan hati sendiri lepastu benda yang buat saya terasa atau marah tu pun saya akan kuburkan dalam jiwa yg paling dalam. aicewahhhh. hahaha. lepastu saya selalu terfikir kalau bagitahu pasal apa saya tak okey nanti dapat jawapan 

"itupun nak marah ke? benda macam tu nak terasa? commonlaaa" 

dah kena setepek dah aritu lepastu dah tobat dah nak bagitahu hahaha sampai sekarang. ni makan hati lama-lama habislah hati i ni (ada maksud tersirat dalam ayat ni sebenarnya) 

over betul engkau acah-acah ni mendongak kemain tinggi lagi !
dah selalu makan hati kan kadang rasa macam heartless pulak . macam feelingless gituu. 
"LANTAK LAH NAK JADI APA PUN . TAK KISAH AKU" kata hati

p/s : semoga takdak sapa-sapa terasa hiks ! muahhhh ciked ! 
DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016