16 November 2015

definitely



Assalamualaikum and good day everyone 

How do you feel when the end you realized that you are no longer need the person who walked away from you ? its super duper alhamdulillah kan kan kan :D. its your choice guys either you wanna let them go or you wanna them stay in your heart and make you suffer more. DEFINITELY your choice.

Guys, banyak lagi benda yang boleh buat kau happy. Hilang someone yang kau sayang  its not the end of your life. COMMON ! wake up and chin up. get yourself back and start the fresh journey. 


"like wild flowers, you must allow yourself to grow 
in all places where people never thought you would be"

i never regret anything that happened. there are a lot of lesson i learnt from it. alhamdulillah. thank you Allah for this. i'v grown stronger than before. Just think like this, our book has come to the last page. there is no more blank page to write about us. and when we try to open the new one, new story begin with the new person :) whatever it is, thank you for those memories. how could i hate the person that i onced love. so, this will be my last post about you and i. i wish you achieve your dream and being loved with the person that you loved. iwish the best for you ! *dont hate me please* lol

Goodbye (:

7 July 2015

L I F E



assalamualaikum and salam midnight u olls !

a cliche title just like my story tonight :p its not because i didnt have any idea to write but i just wanna write about those cliche things hahaha. LIFE ! life supposed to be not easy if you think life is easy then u're not alive then. like seriously u'r dead actually. 

How much achievements that you achieved in your life since you were born ? did you achieve what you want ? did you complete your parents' hopes ? did you doing something worth for your family ? did u ? I AM NOT YET and its sad ! ;( in this wrecked world lot of things that we have to face. problems that we should overcome and i swear ! its TIRING ! 

went to school get a good grades going into university then get to know about love slowly. Break up, get broken heart survived and continue life like before. since i havent graduate yet, so its limited to tell about graduation, get a job or being jobless for a few months after graduate. im still struggling to 'repair' my pointer because yeahh its good to graduate on time but its more good graduate in very excellent pointer or we called it as FIRST CLASS DEGREE. how i wish :')

In uni, i didnt have so much friends because im not talkative or peramah neither easy to approach. its hard for me to get a new friends in a new place. Thank God my very bestfriends in uni is my matriculation friends and i dont need to find one. and i feel blessed to have them in my life. support me whenever i down and doing crazy things together. i enjoyed my life with them even have to face them everyday. hahaha. 

live your life. its cliche isnt it ? but it has a very deep meaning :) i was in a broken phase before. losing my appetite as well as my weight. losing someone that you loved its kind of thing that everyone will feel someday. i fell but i wake up again and continued my life. losing something from your life doesnt mean your life was ended right. :0 

"Dear someone that i loved before, be good okey. i dont hold grudge. its your life. and its your right to choose. always pray for your happiness. jadi anak yang selalu mummy daddy bangga. you are such a good guy and you deserves a good women. be happy ! "

i dont think you will read this but still i want to write this note here :D. lets live happily like before. okey ? *wink* so, time to say goodnight :) assalamualaikum . 

xoxo,
little girl

15 June 2015

Stop !

Assalamualaikum and salam midnight y'alls ! 

Instead of tweeting I choosed to write here hahaha. Still in my final exam's week and there are two more papers left yg gap dia seminggu seminggu masha Allah I mereput tatahu nak buat apaaaaa lol. Study tu hmmmm tggu 2 hri sblum ngehngehngeh short term memory belajo seminggu sbelum pastu lupa jugok :/ 

Iife getting better day by day alhamdulillah. Exam's stress pun dah takde hihihih. Well, nak share story sikek. About reveal other's past story . I cannot brain la people yg suka cerita kisah org lain dekat org yg lain sedangkan benda tu dah berlalu kot ! Who are you to expose others past ? Macam la engko takda story masa silam kan. Org lain mati²  nak lupa engko sedap² share mende tu dgn org lain yihhh hati bermasalah ke apa 

For me, benda yg dah berlalu ni takyah la nak ungkit bagai. Kau even tahu someone's punya kisah dedulu takyah la nak canang sana sini nampak sangat penyibuk tu. Kisah kan pasal kisah lalu diri kau je boleh tak ? Stop pretending kau mcm angel plisss . everyone has their own story so respect ! Clean your heart from the evil things insha Allah life will be better :) sesame jom ^^,

K. Cukup merapu genait ! XOXO

8 June 2015

Ceritera jiwa




Tuhan kata lepas,
Maka kamu kena lepaskan. 

Cerita bahagia telah pergi,
Tetapi cerita yang lebih bahagia akan datang nanti. 

Percayalah :')

(Mady, 2015)

Rest in peace , broken soul



xoxo

24 May 2015

NO MORE


assalamualaikum 

its been a few days since i last updated my blog. lack of free time guys. i was so exhausted almost everyday but yeah i still can through it with Allah's help alhamdulillah :) 

I AM FRAGILE. yes i am *hands up* why so easy to cry why so easy to touch why so easy to offends but im not that type of girl yg easy tu get mad. im so thankful for that. ( but if i get mad, i will really mad -_- ) 


to be a human. tipu la tak pernah benci orang. serious tipu ! and i know its not a good things kn. who i am untuk benci manusia lain. kenapa benci ? sebab she/he did something yang memang perlu dibenci ? i once dislike this one girl like seriously dengar nama dia pun memang buat selera makan hilang serta-merta. and this thing memang sangat baru, for those friends yang tau kisah tu they will said "kalau aku yih aku memang tampar je perempuan tu" "ehh dia tu perempuan dia tak tahu ke perasaan perempuan macam mana?" and sooo on. well women like usual memang penuh emosi. i will not deny it because im a woman so i know :)


yaaa aku memang sangat-sangat la tak suka tapi bila aku fikir balik i have no right untuk benci orang. memang takda ! benci orang maksud dia your heart is not clean enough #DEEP. guys, biar orang buat kita jangan kita buat orang. im in a process untuk menghilangkan segala perasaan yang kurang enak dalam hati untuk that girl. and you, whatever you did to me, i always pray Allah will open my heart to forgive you. 


death come without warning or some people cannot detect the sign so to die while your heart full with hatred ohh i cannot imagine that. and insha Allah no more perasaan benci or tak suka or sakit hati for anyone and i hope siapa-siapa yang aku pernah sakitkan hati dapat maafkan aku jugak, im a human too. you cannot run from doing wrong. lets forgive each other bebeh. 


xoxo

13 May 2015

wuuuuu T_T


assalamualaikum and selamat tengah malam u olls. 

keletihan tidak memudarkan semangat ini untuk menghapdet belog. muahahaha ! but seriously. memang hectic day hari-hari. setiap malam bersengkang mata buat reports and esaimens. dengan kelas lagi, lab, presentation lagi. wuuuuuuu T_T masa tengah lab tu tak terasa penat yang semalam ( focus sangat buat experiment kot. kihkihkih) tp bila dah dekat bilik tu kan. masya Allah sisturrr ! melekat badan aku dengan tilam. AHAAHAHHA. rasa penat tu tak yah cakap . memang ahh penat giler. sakit tengkuk bagai semua baru terasa. 

wahai adik-adik yang belum melalui zaman u , korang pun akan rasa mende ni jugak nanti. best ahh skolah ade homework je. NAK SEKOLAH BALIK BOLEH TAK ? sobs sobs sobs. apa pun, rakan-rakan sekalian yang mengalami keadaan aku ni kan, semoga kita sama-sama kuat okey ? lets finish our study. sikit lagi nak dapat degree ni woiiii ! FIGHTING ! hihihih

errrr belanja gambor sekeping (walaupun ada 4 sebenarnya hahahha) asyik post tak dak gambo je aku kan. hiks.


saje bagi effect blooming acah-acah macam angel sikekkk lol :D

XOXO,

11 May 2015

pantang maut sebelum ajal


assalamualaikum and morning gaisss !

i olls baru habis kelas lepas tu stay la library kejap buat esaimen esok dah kena present dah hahahaha dan jam 2 ptg ni ada exam kahkahkah. AKU TAK BELAJAR LAGI NI WOI. tapi sempat update blog lagi *mohon niera insaf cecepat* sobs sobs sobs

engkorang baca kan tajuk atas tu ? sapa ada tengok berita tu mesti dapat agak pasal apa ni. this happened yesterday petang. aku yang struggling buat lab report dapat call dari besfriend aku yang study dekat kelantan. mula-mula tu sedar jugak ada org call tapi aku yang tengah fokus buat lab report tu kan menyahkan panggilan tu (maafkan aku mamal) hahaha. tapi besfriend aku ni call lagi balik aku merajinkan diri tengok fon dan angkat call dia. lepas tu dia suru aku teka.

"KAU SUDA LAH SAAT GENTING KAU SURUH AKU TEKA-TEKA LAGI HAH" 

ni dialog selepas aku tahu kisah sebenar. classmate kepada besfriend aku tu kemalangan kepala masuk bawah lori. and i was like. HAAAAAA?! . beberapa belas saat jugak la aku terdiam. aku pernah lah jugak dengar cerita pasal classmates besfriend aku ni. so, kiranye aku kenal nama je la. tapi memang ahhh terkejut giler kot. besfriend aku masa tu call aku sebab dia macam tak dapat nak bertenang. dia lagi la terkejut yang sangat. classmate die kot. 

aku yang dalam keadaan terkejut try jugak la tenangkan dia. malam tu dia ada class esok pulak quiz. it'll affect her. that guy yang kemalangan tu bukan boifren die pun classmate je tapi kalau aku pun memangla terkejut dan affects. kau dah dekat dua tahun kot kenal dan belajar sesame. wuuuuuu. accident tu masuk berita tau, pelajar uitm kampus kota bharu . so far, alhamdulillah la that guy selamat dan kena buat pembedahan (besfriend aku bagitahu). rasa mcm syukur sangat muda lagi kot. tapi kalau dah memang bukan ajal kan. 

semoga orang-orang yang aku sayang orang-orang yang dekat dengan aku dijauhi dari segala mara bahaya ni. insha Allah. ehhh engkorang pn tau. semoga kita sama sama dilindungi oleh NYA. amin. :) 

okey dah kena start buat esaimen dah ni. gedbaiii. XOXO 

10 May 2015

false sign of move on ft hari ibu


assalamualaikum and selamat berhujung minggu u olls !


pepagi hari minggu yang indah ni kan aku nak share something yang tak la jugak sedih tak la jugak happy cuma mungkin ada orang tu baru akan terfikir 

"ehhh ye kan" 

"ehh betul la" 

"ehhh baru terfikir sekarang"

hahaha cam tu haaa. tengok tajuk aku pun dah bole agak gapo aku nak cerita tu kan. hihihihi. ni based on experience jugak la kahkahkah. kau ingat kau dah move on. sebab kau dah tak stalk (someone yang tengah cuba kau lupakan) rupanyaa tidak ! kau stop stalk tu sebab dah tak nak rasa sakit hati dah penat nak terluka. tu sebenarnya. tapi bila malam-malam tu kau asyik terfikir jugak orang tu kan dengan lelehan airmata , okey itu namanya belum move dik. belum oi. hahaha. kau ckp je move on depan semua orang buat-buat happy tapi kau diam-diam hanya kau je tahu. tak yah tipu dik akak pernah rasa hahahaa. 

apa pun, semua benda memang sangat memerlukan masa.its okey u olls to cry sebab ini melibatkan hati bukan kaki. dah namanya hati memang akan ada side yg lembut walaupun engkau berkeras kata hati kau SADO. (phuiii sado la sangat ) hahahaha *aku la tu suka mengaku hati sado tapi sebenarnya lembik macam mee* sobs sobs sobs

apa pun. kau kena kuat tau ! aku share bukan sebab nak cakap aku kecewa ke pemende cuba sekadar nak berkongsi. kadang kalau kau terlalu nak tipu kau move on kau akan sakit sendiri. biar tu semua berlaku naturally. insha Allah. semuanya akan baik-baik je. mintak Allah pinjamkan sedikit kekuatan untuk hadapi benda tu. 

ni nak pesan, jangan ingat Allah masa susah je . asal susah cari Allah. masa senang tak ingat Allah langsung . jangan tau jangan ! ingat la mak ayah yang lebih sayangkan kita dari orang lain.okey. cakap psal mak ayah ni, HARI NI HARI IBU ! aku dulu mesti wish-wish dekat fb insta bagai sekarang dah tak de dah. sebab bila aku fikir balik, bukan semua orang ada mak. kesian pulak nanti dorang tu . kita yang ada mak ni boleh la wish panjang-panjang penuh kasih sayang yang dah takde mak tu apa prasaan dorang ? cukuplah wish diam-diam dekat mak engkorang. call je. tak pun wasep mesej ke. tak yah pun orang nak tau. cukuplah dengan doa mak korang hari-hari. :) 

okey korang, aku dah rajin menaip ni jangan risau akan ade je benda nak post nak share. hahaha. enjoy your reading ! 

assalamualaikum dan bye bye . 

9 May 2015

its not that easy


assalamualaikum and morning gaiss ! selamat berhujung minggu :) 

aku hujung minggu masih sibuk dengan lab report yg bertimbun dan assignment yg aku sendiri tak tahu bila akan habisnyaa ;/ sabo je la namanya pun STUDENT kan. tapi sejak dua menjak rajin pulak jari aku menaip untuk update blog aku ni. wahahaahha. itukah yang dinamakan sibuk ? *emoji sinis* 

aku ingat bab-bab menulis update blog akan terkubur macam tu je rupanya baru aku perasan yang aku ni memang suka menulis rupanya (hahaahha) budak-budak yang macam aku ni kan yang suka meluah guna penulisan mungkin memang menulis menaip ni dah sebati kot dengan diri. ye la kau nak meluah dengan orang pun kadang ada je benda tak kena kadang kau yang kena blame. eeeee sedih kot hidup macam tu. tapi so far aku ada jugak besfriends yang sangat memahami dan sentiasa support aku alhamdulillah. takdenya dorang nak blame ke apa ke. siap dengar je kalau aku menangis tu hahaha. bagi pendapat tenangkan aku yang penuh keserabutan sekarang ni rasa ya Allah, terima kasih hadirkan kepada aku orang-orang yang begini ya Allah. aku yang dari 45 kg turun berat ke 41 kg kurang dalam masa seminggu. kahkahakah. ini memang melampau punya penurunan berat badan ni semua sebab tak makan. 

tapi, aku tak boleh kot macam ni terus. tubuh badan ni Allah bagi pinjam je dekat kita. bukan kite punya pun dah Allah bagi pinjam kena la jaga elok-elok. menzalimi diri sendiri itu adalah dosa tau kawan-kawan. aku ni bukan tak nak makan tapi asyik terfikir hal-hal yang buat hati tak tenang memanglah dah takda selera makan. 

tapi rasanya, hari makin hari aku dah okey kot. insha Allah. jenis-jenis stalk ni aku dah tak buat dah. hahaha. (kuranglah) mungkin dalam seminggu dua memanglah dah tak adanya nak stalk bagai. perghhhh ! kuat engkau niera ! weyhhh hidup ni kena kuat tau kau je boleh fix hati sendri kau je bole yakinkan diri semua tu bergantung dengan diri sendiri. 

"Allah takkan merubah nasib sesuatu kaum, jika kaum itu tidak merubah nasib mereka sendiri"

kau kena kuat tau. banyak lagi benda dalam dunia yang kau akan hadapi. banyak sangat. dan priority nya untuk jadi hamba Allah yang taat dan beriman. insha Allah. aku ni menulis serupa orang kecewa bercinta kan ? HAHAAHAHHA.OHH PLISS NIERA. 

lepas ni,nak update entry pasal kawin je la.tunggu tau tunggu. hihihihi. 


8 May 2015

kau tahu kan ?




kau tahu kan ?

pertemuan itu cuma sementara 

namun adakah kau tahu,

 perpisahan itu juga sementara ?

bertemu di dunia berjumpa d akhirat ( INSHA ALLAH)

kau tahu kan ?

ajal tu datang tanpa diduga

kadang tanpa petanda ( mungkin yang ini hati telah mati )

kau tahu kan ?

bukan semuanya akan terasa indah

akan ada pahitnya

kau tahu kan ?

Allah sayang hambaNYA

kenapa masih leka ? 

kita sama

ketika senang, kadang lupa padaNYA

bila sedih, merayu pulak 

ohh malunya ! 

kau tahu kan?

kejamnya engkau bila tidak memaafkan

sedangkan dosa engkau yg tidak terhitung itu

mampu Allah ampunkan

hak apa yang engkau guna untuk menidakkan kemaafaan ?


kau tahu kan ?

dunia hampir sampai ke penghujung

cukup-cukuplah dengan amarah 

cukup-cukuplah dengan dengki sentiasa

iri hati yang tidak sudah 

cukuplah sayang, 

maafkan diri ini andai pernah mengguris hati

maafkan diri ini andai pernah mengumpat dibelakang 

maafkan diri ini andai terkasar bahasa tanpa disedari 

maafkanlah

maafkanlah. 

"our destiny doesnt always start with a positive one. Sometimes worst things might happened first. But you will realize that in the end, it has a purpose "

4 May 2015

RASA




adakah segala rasa yang kita kongsi telah mati?

adakah segala harapan yang kita angankan telah pudar ?

adakah segala kenangan semakin engkau buangkan ?

adakah segalanya telah engkau lenyapkan ?

andai ia, katakanlah

andai ia, suarakan.

jadi,

biar aku pergi

sejauh yang boleh,

walau tidak berlari

namun sikit demi sedikit langkah ini aku gagahi

andai takdir memang bukan untuk kita,

semoga Allah hilangkan rasa yang bersisa

agar tiada antara kita yang merana

semoga Allah berikan keduanya yang lebih indah

dan biarlah pengakhir kita yang baik saja 

tiada dendam mahupun sengketa 

:)

2 May 2015

effort


assalamualaikum and salam dekat nak subuh u olls :)

tidur awal lepas tu bangun jam 3 pagi dan memanglah tidak untuk menutup kembali mata ini. fresh yang sangat ni . scrolling my twitter then i found this lepastu terasa menusuk ke jantung tembus sampai belakang weeiii ! hahaha




well, it was enough for me to know who i am to him. i moved on dah laaa cuma ambik masa kot. kau ingat senang nak nak lagi masa birthday engkau pulak tu perghhh BEST KOT :( :( to have my family around me, to have my gegirls that always support me, ya rabbi i become more stronger and alhamdulillah it was not easy but i can handle it i can endure it. 

"i appreciate effort. no matter how small,silly or irrelevant, i appreciate effort "

girls,dont trust words without action. lelaki setia tu memang susah nak cari but insha Allah lelaki setia tu memang wujud dan banyak banyak  berdoa semoga nanti dapat suami setia k. ^^,

24 April 2015

love him silently



assalamualaikum and salam jumaat u olls ! 

someone told me this 

" perempuan kan. kalau dia tahu ada lelaki suka dia, dia akan dengan mudah boleh suka lelaki tu balik, cepat atau lambat. well,hati lembut kan. kalau bukan suka pun dia akan berada dalam safety zone yg dia create sendiri,-- he likes me so, dia takkan bimbang kalau no one taknak dia in future. 

in the same time, macam pihak lelaki tu beri harapan pada prmpuan tu and perempuan tu pun menaruh harapan jugak dalam diam. maybe one whole world tahu lelaki tu suka dekat perempuan tu tp no one expect perempuan tu suka lelak tu jugak sedangkan perempuan tu pun hari demi hari menaruh harapan yang sama dalam diam dekat lelaki. 

TANPA DIA SEDAR SEBENARNYA. "

memang betul la benda ni based on experience. aku pernah gak rasa benda ni tapi tu zaman skola menengah ahh takde nak serious sangat hahaha tapi heartbroken jugak la bila dia suka perempuan lain tetiba. sedih la sikit tapi lepas tu cari crush baru kahkahkah DASAR ENGKAU NIERA . tapi orang yang berada dalam situasi ni mungkin akan cepat move on ( mungkin la ) sbb

"aku tak create any happy memories pun dengan dia before this" 

since you like him silently kan tapi sedih tu memang la ada nak-nak lagi bila dah fikir ohh i will marry him in future insha Allah sebab dah lelaki tu bersungguh nak tunggu. tapi yela dont blame the guy sebab kita masing-masing sedar HATI NI ALLAH YG PEGANG. kau sayang orang tu dah bertahun kalau Allah nak goncang hati kau bagi hilang rasa sayang dalam sesaat je bole jadi. things happen unxpectedly kadang-kadang. luar jangkaan kita. Allah tu maha berkuasa. 

untuk awak semua semoga kita masing-masing mampu menjalani hidup ni jadi better person everyday jadi hamba Allah yg lebih baik dari hari ke hari. insha Allah. 

love much,
niera :)

12 April 2015

A K U


assalamualaikum and salam midnight uolls ! 

aku adalah aku. aicewahhh mengada engko ayat pembuka. haktuiii ! hahahaha. ehh tahu tak aku ni kasar ? org yg tak kenal ak sure of kos sangat sangat ingat aku ni gadis ayu gitewww. AHAHHAA. tu sebab ak diam sebab ak ni mmg susah nak tegur org dulu and tak friendly langsung! so for those who know me well mmg tahu la kekasaran ak mcm mana terutama family and bestfriends aku.

DAN AKU TAK RETI PUJUK ORANG OI. ! aku jenis yg reti mintak maaf dan mmg pemurah dgn minta maaf tapi if org tu tak ok masih nak stick dengan ego melambung tinggi dari langit tu phewwww. FINE K FINE. WHATEVER ! see? kasar tak aku ? hahahaha. sampai mcm tu sekali kasar dan keras nya aku . niera being niera.mmg aku dah mcm tu nak buat camna . korang of kos la ad character memasing kan. and who ever we are insha Allah akan ada org yg dapat terima kita seadanya. AKU ? tak tahu belum tiba masanya nak tahu kot. tapi untuk tahu tu .

sumpah ! ada benda yg mmg akan menyakitkan. love and loosing will never be separated. 


awak oh awak ! kalau nak nangis tu nangis je wak . tak yah tahan tahan k. :) 


8 April 2015

hilangkan rasa mengantuk

Assalamualaikum and good evening u olls !
tengah-tengah rajin blogwalking ni terus terstalk belog sabahan yg dari dulu aku memang selalu baca post-post dia ni. seorang  bakal cikgu : CIK LYEEN . lepastu terbaca post pasal hilangkan mengantuk dan aku yang tengah mengantuk petang-petang ni ( tapi tak nak tidur sebab nanti berjaga malam ) terus hilang mengantuk bila dah baca post dia bagaimana nak hilangkan mengantuk. hahaha ! 
tapi tapi rasanya benda ni boleh kot praktikkan masa korang nak study and tetibe mengantuk padahal baru 20 minit je pon study hahaha ( i know that feeling ) so here my post and of course credit to CIK LYEEN ! :D
|
|
 Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..


LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..


LANGKAH 3
wa..wa..aaa


LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..


LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..


LANGKAH 6
tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..


LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..


LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…


LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..


LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…


LANGKAH 11
pusingkan kepala…


LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…


LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…

hahahaha ! niera was terhibur tengok post sendiri kahkahkahkah ! apa pun selamat mencuba korang ! benda ni ak copy post je okey ! :D 

7 April 2015

pendam rasa ni macam mana sebenarnya ?



assalamualaikum and salam midnight u olls :D

tetibe rsa nak merapu dan mengomel dkat belog tersayang ni. hehhee. pernah tak acah-acah happy padahal dalam hati tu sakit sangat dalam jiwa tu meronta nak bagitahu yang diri tengah tak ok ?. i bet semua pernah rasa macam tu kan and me? of course la !!! tapi saya bukan jenis yang tahu luah dekat orang yg saya ni kecik hati atau terasa atau marah dekat org terutama orang yang bertanggungjawab buat saya marah / kecik hati / terasa. adakah saya seorang yang suka pendam perasaan ? (mungkin kot) tahu tak orang yang suka pendam perasaan ni jiwa dia terseksa ? hahaha ! SAYA LA TU ! huarghhhh ! its tough for me :( 

i tried it before nak luah segala dengan orang yg saya terasa tu tpi saya tak dapat tak tahu la kenapa. tapi saya selalu ter"act" yang saya marah atau tak puas hati . tapi, orang tu tak pernah tanya pun kenapa saya tak okey . BHAHAHAHAHAHA. pity niera is pity -_- lepastu saya akan okey la sendiri . kesian tak kesian. tapi its okey la saya dah biasa sangat ok kan hati sendiri lepastu benda yang buat saya terasa atau marah tu pun saya akan kuburkan dalam jiwa yg paling dalam. aicewahhhh. hahaha. lepastu saya selalu terfikir kalau bagitahu pasal apa saya tak okey nanti dapat jawapan 

"itupun nak marah ke? benda macam tu nak terasa? commonlaaa" 

dah kena setepek dah aritu lepastu dah tobat dah nak bagitahu hahaha sampai sekarang. ni makan hati lama-lama habislah hati i ni (ada maksud tersirat dalam ayat ni sebenarnya) 

over betul engkau acah-acah ni mendongak kemain tinggi lagi !
dah selalu makan hati kan kadang rasa macam heartless pulak . macam feelingless gituu. 
"LANTAK LAH NAK JADI APA PUN . TAK KISAH AKU" kata hati

p/s : semoga takdak sapa-sapa terasa hiks ! muahhhh ciked ! 

6 February 2015

2015

assalamualaikum and happy holiday you alls !

lama gilaaaaa xmenaip oi ! last year kot last update . perghhhhh ! its not that im too lazy for updating my blog but i was too busy with my 3rd semester. ada sekali tu sampai menangis nangis sebab esaimen and quiz were double. ehe. biasala tu kan student life jgn manja sgt okey. tak hidup la kau kalau manja sangat. hahahaha. ni dduk dduk update sambil tengok tv sbenarnya hahaha waiting for MLM kot weheeeee !ok ckup cerita sampingan.



time flies faster haaa its 2015 now. and of course in my list (every year ) i want to be a better than before. insha Allah :) lepastu kan lepastu ada tambah list baru kihkihkih I WANT TO USE MY HEART LESS power tak power ayat ? kan bagus ada emoji wasep senang nak express feeling hahaha.hati ni kan kena tahu control okey. perasaan akan selalu connect dengan hati. okey hati maka feeling would be okey as well. and i promise to myself to use my heart less to prevent the pain to avoid the hard feeling and to resist the things that can knock me down. be careful what you set your heart upon for :') . belajar dari pengalaman itu sgt la penting. make we realized many things kan kan. dah makin banyak tahun belajar ni kena makin focus dah subjek tu mmg dah makin killer so study kena focus lebih dah tak boleh dah nak santai bagai *menangis* apa pun live your life okey.simpan la segala kenangan tu nnti mesti rindu and oh ya JANGAN LUPA CAPTURE THE MOMENT AMBIK GAMBAR OKEY . hiksssss. 


=> ok dah nak main dah mlm ni kena berundur dulu. gedbaiiiii *lambai tangan*

nota : jep sepahtu tu hensem kan? hahahaha 
DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016