23 May 2014

liebster award

assalamualaikum wbt and salam jumaat awak semuaaa. :)

baca tajuk entry mcm kepelikan je kan ? haha. aku hupdate belog yang berhabuk ni pun sbb perasan ada kawan aku yg jauh nun d sana mady tag aku mende ni. memula aku gelak-gelak baca entry dia pasal game ni. sampai kat bawah list blogger yg dia tag. pulak dah nama aku. haha. aku rasa mainan macam best kan aku pun meringankan tangan sahut game ni padahal esok ada test maths. *lupakan kejap* kita berblog dulu. lama gile wehh xberblog ni . berguni-guni rindu aku tahu. *cliche* okeyy la. skrg nak jawab soalan-soalan panas budak nama mady ni. 


1- 5 words describe me

5 words describe you. KAU SEORANG YANG SANGAT PERAMAH. hahaha. xckup ni 5 perkataan. sangat byk nk describe kau tahu. mula-mula ak kenal kau mmg dah bole ngam. mula-mula jumpa masa mnggu orintasi kml dlu ditakdirkan segroup dengan kau trus bual2 bagai. ehh. knp mcm kita kawan dah lama ni ? hahaha. serious. aku ni bkn cpt selesa and ngam dgn org bru knal tp kau. kau peramah dan sgt friendly taw. hehehe *jejak kasih jap* cerita 2013. hahaha.

2- hadiah yang anda idam-idamkan

aku nak sangat tiket melancong ke PARIS. hahaha. demand melebih. tu angan-angan je tuhh. sebenarnya yg paling aku nak a giant teddy bear. ak nak teddy bear tu besar dari aku. hahaha. sape2 berbaik hati tu belikan la untuk aku. kaler apapun xkisah yg penting giant . hahaha

3- suka pet apa dan kenapa?

hmm. aku xsuka sgt sebenarnyaa. tapi skrg aku bela ikan. nama ikan tu jepa. ni org kasih hadiah masa birthday aritu. ak syg kt jepa ni sbb org kasi hadiah kan. dlu dia ad pasangan. tpi masa birthday ak jgk la dia mati. sobs. sobs. :( . penambahan. aku xsuka haiwan berbulu seperti kucing dan hamster. serius. ak xbole nak pegang benda tu. -____-

4- ciri-ciri blog yang anda suka

satu je la. aku suka belog yg ringkas dan kemas. xbyk sgt hiasan yg bole buat mata aku berpinar dan background yang soft je. jadi mata aku xsilau. hahah.

5- pemakai tudung jenis apa? atau pemakai shawl? sebab?

ak sejak masuk U ni. pilih pakai shawl. hahaha. xtahu la kenapa. tpi ak selesa je pakai shawl. labuh dan aku rasa ak mcm lagi comel pakai shawl. hahahahahaahaha *jawapan mintak penampoo* :P tpi aku pakai je bawal ni masih. tpi jarang la. skrg ni pun tdung bawal ak dah hantar balik ruma. ad dua je dkt aku skrg ni. the rest tu. shawl. hahaha.

6- suka membaca? baca apa dan kenapa?

masa skolah rndah smpai sekolah menengah ak sgt suka baca novel. seriously. sampai xtido malam aku. pling gila masa habis pmr. mmg aku honeymoon sehabis habisnyaaaa. katil ak kat asrma tu betabur novel dan komik. mmg gila membaca aku masa tu. skrg ni ak baca belog2 je. tu pun xslalu. sbb sgt busy dengan esaimen. kena2 lagi esaimen guna journal mmg aku rasa separuh mati je nak buat. hahaha. baca nota je keje ak hari2 . kena2 lgi mcm kjap2 ad test. midterm. skrg ni final . nervous.

7-  lagu kegemaran anda?

pernah dgr lagu arms x?christina perri nyanyi. aku suka gile lagu tu. hahaha. dan lagu astrid- mendua. yee. lgu2 ak mmg jiwang. tpi dua lgu ni je la ak layan selain lgu nasydi. *cheehhh. hahaha. dua lagu ni mcm ad kaitan dgn aku. ak jenis perefer lagu yg mcm ad kaitan dgn ak sikit. hahahah

8- ada orang sebarkan cerita buruk tentang anda. tindakan anda?

well. ad je . ak tahu jugak tu. masa memula tu mmg panas jgk la hati .tpi fikir balik. xpela. dorank transfer pahal dkat aku. fitnah-fitnah yg dorang sebarkan kan tu xeffect pon dkt aku. aku mmg diam je la. tpi dorank dah mintak maaf dkt aku. so, sape ak nak hukum org kn? sedangkan kita byk dosa xterhitung ni pn Allah masih terima taubat. aku ni manusia biasa. xde perfect. semua org buat silap kn.memaafkan itu lebih baik  :)

9- kalau diberi peluang, teringin nak belajar bahasa asing apa? sebab?

spanjang ak hidup ni selain bhasa melayu dan english. aku dah belajar bhsa jepun msa kat skola menengah dulu. 4 thun blaja bhasa tu. aftr f5 ak dah lupa da. tahu baca sikit2 je. tp maksud tu akk mmg xpham. skrg ni aku tngah belajar bhsa arab. sbb ak mmg minat. so, bhsa yg ak tringin tu ak tngah belajar skrg. suka bhsa arab ni sbb ak nak masa bca quran tahu maksud dia. evn ad tafsir kt tepi2 tu kn.

10-  lipas dan cicak, mana yang lagi menggelikan?

hahahhaa.mestilah cicak !!! euwwwwww!!! aku akn menjerit sekat hati yg aku mmpu klau nmpk cicak dkt aku. hahaha. lipas ak xtakut. hehehe.

11- destinasi impian anda?


SYURGA. :) semoga Allah bantu dan kita sesama jumpa kat sana nnti taw. ^^

okeyy. sepatutnyaa aku tag blogger lain kn ? tapi kekangan masa buat aku xterfikir pun nak tnyaa apa. hahahha. xpela. aku dah jawab dah semua soalan kau mady. mesti kau terharu kn. hahahha. okeyy then. skrg nak sambung bca nota. tata..

 p/s : untuk mady. i rindu u tahu :*

kita nak final exm dah. doakan ye. wassalam 

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016