7 November 2014

told myself


assalamualaikum and morning u olls. 


rare menaip waktu pagi ni since i got classes every morning but today it postponed to the evening and yeahh lets write ! okeyy lets start. HATI PEREMPUAN NI MEMANG LEMBUT MACAM KAPAS KE CMNA ? hahaha. huruf besar. i think im a lady with a strong steel heart. but im wrong babe ! perghhhh. small matter but been cried like a baby. told myself .

"dont layan la perasaan sedih kau tu. sudah sudah. haihhh. why so cengeng. "
hahaha

but i realized something. Not put my ego in high place anymore. yeayy ! eventho i dunno how to fix the situation kan but at least im not making it worse. kan kan kan. dia macam gini tau. kau redha jak la tu salah kau, consider it as your fault then you will not argue benda tu. kau akan diam dan bawa diri. mcm aku. (tp mmg salah aku pn) hahaha. ehhh tapi kena tngok situasi la jugak. kalau situasi macam 

kau kena tuduh mencuri padahal kau xmencuri pun

takkan la nak mengaku kan. *kecuali kes alif aziz la. tu lain sikit* kahkahkah. well. dah besar okeyy. matang tu suda ada dalam diri. why u have to act like a baby like a kid. tak nak mengalah . ohh pliss. just dont. okey ? *kenyit mata* well, api tu kawan dia air. kalau kau bagi kawan api dengan minyak tanah. perghhhh. kebakaran besar kot. right ? so, cerita cengeng telah bertukar jadi cerita api. hahaha. 


kenapa gambar ni ? sajaa terobek . ingat kenangan manis kan. jadi dah tak sedih sedih. hahaha. okbai !

notes : believe this, no matter how bad the situation, it'll be okey. even maybe it'll gonna take some times. but sure. everything gonna be alright :)

3 comments:

Zizie Zack said...

saya lak, keras kepala... hati kekadang lembut, kekadang terlampau ego.. huhuhu...

Mia Liana said...

tengok mood... huhuhu... kadang boleh handle.. kadang tak leh..

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

Maaf.. baru sempat nak blogwalking ke sini.

- Mia Liana -

Cikgu Norazimah said...

gambar tu mcm dekat taman layang2 kepong jer ;)

Jemput join segmen CN yer ;)

http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016