14 May 2013

jom berperang!

assalamualaikum wbt

"apabila kita hendak mendekati Allah SWT, hakikatnya kita tlh mengisytiharkan perang terhadap segala bentuk dosa dan maksiat" 

the words i take from Hilal Asyraf's book..thanks bro..(sejak bila dia jdi abg aku nie) eheheh... ^^ okok..jom kembali ke tajuk utama..

"ILMU ITU  ADALAH CAHAYA,DAN CAHAYA TIDAK AKAN MEMASUKI HATI YG GELAP"
[Imam as-Syai'i]

cuba fikir..if hati kita nie gelap mcm mna ilmu nak masuk kn? knapa hati boleh gelap? knapa?why? kenapa? sepa xtaw meh ketuk kepala dgn sudu...-__-..hohooho..its absolulety sbb dosa2 yg kta buat..segala bnda xelok..maksiat and so onnn..anda semua boleh fkirla tu selebihnya..masing2 dah besar kan..:)))..try to refresh and flash back..when hdup kita bergelumang dosa kn..mcm payahkan jer nak dapat something yg baik2..??perasan x? huhuhu..kalo rasa2 mcm sgala bnda baik xdpt kn..cuba fikir apa yg kita dah buat before nie..maybe kita ada buat salahkan..with or without sedar..so?amcm?...taubat lah directly..Allah  Maha pengampun..

Allah berfirman dlm surah An-Nisa' : 106
"DAN MOHONLAH AMPUNAN KEPADA ALLAH..SUNGGUH ALLAH MAHA PENGAMPUN,MAHA PENYAYANG"

increase iman..decrease dosa..
so? jom taubat sebelum terlambat..jom semua perangi dosa! jihad kita! ayuh! melawan segala nafsu yg tidak baik! ayuh! ayuh! jgn lupa ok..semuanya hanya dengan pertolongan Allah..minta Allah bantu..bergantunglah dengan Allah..hasbunallah wanikmal wakeel..(cukuplah Allah sebagai pelindung kami) perangi dosa! jihad melawan nafsu adalah jihad yg terbesar..kita xmmpu kot rasanya nak pergi berjihad ke palestin kn..so? jihad lah melawan nafsu! and AGAIN! PERANGI DOSA...

Jgn kita jadi org munafik..
mari kita isyhtiharkan perangi dosa! jom sama mengejar syurga Allah..biarlah kita terlepas seronoknya kehidupan dunia..jgn kita terlepas indahnya hidup di syurga..
jom sama-sama..^^ insha Allah..




DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016