13 August 2013

raya. raya. raya. raya

assalamualaikum wbt 

first of all. alhamdulillah. masih bernafas. masih bernyawa aku pada saat ini :') fuhhhh! lama weh x update belog. lbih sminggu jugak ak meninggalkan dunia penulisan aku nie. chewah. hahah. beraya kat kg. xda line fon. wifi pun xde. so,baru hari ni rajin nak update. itupun dah dua hari dah smpai rumah. nampak x kemalasan di situ? hahaha. :p panjang bebeno mukadimah aku nie. hikhikhik. RAYA? hari ni dah masuk raya ke6. cepat jer masa berlalu. xbyk cerita ak pasal raya nie. opps! byk sebeno nye. tapi jari aku xrajin untuk menaip. hohohoh.


 macam xboleh blah jer cara aku pose kan. hahaha


tada.! nie masa raya first.nie family ak. yg aku syg. syg. syg. sgt! hukhukhuk. akcli kn byk lagi gmbr masa raya.ak jer malas nak upload. nnti ak dah upload bru lah cerita pnjang2. haha. raya first tu ak mmg raya kat kg papa. kali kedua. first masa tahun lalu. well. thun nie xsemeriah mcm thun lalu. apa pon. ak enjoy jer raya kat kg.jumpa family papa yg ramaiii sgt. braya ngan atuk nnek. mcik pcik. kazen2.  raya kt kg byk beza kt bndr. terutamana. bab knderaan. kt bndr rya guna kreta. kt kg nie xyah susah2 nk pndu keta. xyah nak isi minyak. jalan guna kaki jer. haha. kg papa kalau nak pgi mesti naik bot taw. wow! terkejut? nnti aku upload gmbr kat bot. kalau xprcya. hikhikhik. keje ak masa raya fisrt n second tu mmg beraya jer la. round rumah org2 kg. mmg kembung perut oi.hahaha. suasana kt kg damai jer. xda jalan jem bagai. :p raya ke4 blik rumah dah. dan skrg nie. tngah kumpul mud nak braya kt sandakan plak. hahaha. penat plak ak mnaip eh. sampai sini dulu. sekadar membersihkan habuk kat blog ak nie sbnarnya. di samping nak tayang gmbr yg dua keping jer. ngehngehngeh. :p anyway, beraya tu jangan lah sakan sgt. jgn lupa. kat luar tu ramai yg xberuntung mcm kita. yg di gaza tu. lagi la. :'( doakan lah utk mereka semua yer. just try replace their situation with us. how do u feel? ok, wassalam .

best mcm mna pun kat rumah org. xkan dpt lawan rumah sendiri. seriously. itu yg ak rasa. korang? 

5 comments:

Sunshine Kelly said...

selamat hari raya. cantik nya baju raya you

TeTo YakSa said...

alamak.. cantik baju raya.. weiii.. mana biskut nesfray yg aku mintak TAG !! hahaha

nadzim bakri said...

selamat hari raya
cantik jubah die :)

fasha said...

selamat hari raya...!
tpi mcmane pon sy suka raya dekat kampungg....so happeningg

S.K.A said...

Salam Syawal =) tertarik dgn baju raya 2..kaler dan style pn ala2 cina..

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016