28 August 2013

akan merinduimu :')

assalamualaikum wbt 

tepat jam 11 sampai airport. and org yg sya cari2 dah xda! huargghhh!!! panic k panic. fon plak tiba2 buat hal. bergegar i smbil pgang fon. where are u mamal??? wuuuuu. dpt jgk kol. tnya kat mna. dah masuk departure hall kot! nasib mamal dpt mnta excuse kluar kjap. huhuhu. legaaaa. alhamdulillah. :) salam-salam. peluk2. bercakap kjap. bgi psanan. chewah. ok la. dripada xsmpat jumpa. mmg meraung kot aku xsempat jumpa bestfren aku! ! serius. tpi dpt jmpa pun nangis jgak. hahaha. tpi msa kat kreta. xnak bgi org nmpk. huhhu. sedihla. xtaw bila jumpa. mamal kat uitm kelantan. and me. ums,sabah. seee? hujung dan hujung. cuti sem. ntah mamal balik atau x. kampung dy mmg kat kelantan. harap2 la. dy balik. huhuhu. and turn aku ke ums. lusa. JUMAAT,30 AUGUST. and gudbye my home. :( msa kat airport. sempat jgk snap pic last dgn my kesayangan. 

senyum mmg girang. tpi hati. mcm nak teriak menangis kot. serius sedih gila. nnti mesti skype slalu! :) mamal. will missing you. mmuaaahhhxxx! 

26 August 2013

coming soon.

assalamualaikum wbt

wahhh!me adalah blogger yg semakin lazy tuk update blog. errrr. tapi. tapi. tapi. tonight suddenly budak comel ini merajinkan jari menaip. clap your hands. hohoho. okeyy. sedar xsedar.me dah nak masuk U! cuti 4bulan after matriks xtrasa pun. dan barang2 aku pun. adlah 60% done d packing.  alhamdulillah. dan sepanjang urusan segala bagai surat menyurat dan segala benda papa and mama tlong uruskan. terserlah harapan mereka nak me study bagus2 nnti. dan itu amat mengharukan saya and encourage me and give me a spirit to study. xmaw upset kan dorank. :') thanks mama. papa. terlalu byk anak mu ini menyusahakan. but they always and always. can handle my kepala batu. my perangai yg sometimes i know. agak membolehkan kemarahan terbit. and maybe annoying. teruk kn i? hukhukhukhuk. and. for the same times seriously. saya sedih nak tinggal family. yeah. i'm the anak yg start 13 yrs dah tnggl jauh dr family. sch jauh dri rumah. bt. still. saya ttap sedih. xdpt nak rasa mama's cooking slalu. xdpt nak joking with my papa lyk i do everyday in our sweet home ! fuhhh. tahan airmata. :'( and here. saya ishtiharkan SAYA AKAN STUDY BETUL2. PROMISE. insha Allah. 


senyum xsemestinya seseorang itu gembira. tapi. dengan tersenyum dapat sembunyikan beribu duka. macam senyuman aku kat atas tu. EH? hahaha. xda yg taw apa kita rasa dalam hati melainkan kita dan Allah. kn? 

p/s : amacam? sedih tak lagu dalam blog kita? :p

apa yg mampu ku panjatkan hanyalah doa kepada MU. aku mengharap belas dan ihsan MU. kerana Engkau la yg Maha Pencipta. Maha Mengetahui. pasrah aku dengan takdir MU. redha aku dengan segala kehendakMU. kerana. ini terbaik buatku dariMu. :')

20 August 2013

its time to quit

assalamualaikum wbt 

okeyy. sekarang nie tengah heboh pasal mesir kn? sedih tengok para IM dibunuh. ditembak. dibakar. ya Allah. sedih. sungguh. hanya mampu menadah tangan mendoakan keselamatan mereka. bagi yang telah syahid. insha Allah. tenanglah mereka di taman-taman syurga. :') amin. okeyy. hari nie. last day saya kat skolah pondok. S.A.R(P) NURUL IHSAN. sedih weyhhh. nak tinggal ustaz ustazah. nak tinggal kawan-kawan2. paling sedih .nak tinggal pelajaran~ wuuuu. :'( esok dorank dah start exam. sampai 29 august. saya? mnggu dpn dah ke kk. 1 sept dah daftar nak masuk U. new life. new environment. can i survive? hmm. its depend to us right? :) insha Allah. Allah with me ^^ 


THIS MY BESTIE! budak yg pling sya rapat  kat sana. dy la pling sedih tadi .dy masuk shari slepas saya masuk sch. sama-sama budak baru. duduk sesame. blik pun sesame. mmg rapatlah. tpi nak buat mcm mna. apapun. saya bersyukur dapat knal dia. and kawan-kawan lain. dan ilmu yg sya dpat tu. ya Allah. sungguh sgt berguna. :) alhamdulillah. okey readers. sampai d sini dulu. till we meet again. kalau ada jodoh and umur panjang. (^_^)

setiap pertemuan pasti ada perpisahan. namun setiap pertemuan pasti ada hikmahnya :) 

18 August 2013

hangout seharian

assalamualaikum wbt 

pegang penyapu. sambil sapu habuk . hikhikhik. rajin nak update blog and idea pon scra kbtulan dtg. depan laptop lah aku nak update blog aku yg slalu xbersapu nie. :p fuhhh! and before that. aku nak ingtkan yg entry kali nie byk gambar. so,kalau loading lama tu.maafkan hamba yer. :D akhirnya . dalam plan yg singkat. aku and kawan2 sch mnengah dulu dpt jugak berjumpa. memang rezeki kami lah berjumpa nie. kebetulan semua pon mcm free and dpt dtg. even event ni mcm mengejut. unexpected reunion ^^ . mula2. kitorang bertiga jer rancang nak jalan. tpi mamal tetiba plak dpt idea nak ajak semua. so. alhamdulillah. menjadi jugak. 

bertiga-tiga.

ni kami bertiga. yg gila-gila.but kami syg each other :) mmuaahhh! and TADA! 
atie.atyn.mama.nas.lol.niera.nana
 kami beramai-ramai. x-smeshian 0711 budak-budak sndakan. errr.panjang pulak nma yg ak kasik tu yer. hahaha :p

well.muka ceria.
gambar kat atas tu kami ambik masa dkt pasar. tngah jalan-jalan.and lagi tepat.shopping.tpi ak xda beli satu apa pun. FRUST. beg yg aku nak dah xda. wuuuu :'( xpa.maybe bukan rezeki aku kan.after. kami ke pizza. masa tu dah dekat asar okeyy. cepat jer masa tu berlalu. then kitorang pergi pizza. tpi tnggl berlima. dua lagi xdpt ikut. 

nas tlong order utk semua. 
lama kot kami fikir nak makan apa. kesian abg pizza. :p




okeyy. abaikan. 
makan. makan. makan.story mory. its time utk balik! sedih okeyy. xslalu dpt hangout ramai-ramai nie. aku balik. mama ambik. hhehe. after tu hntr abg long ke airpot. dah nak blik kl. kerja. dan. dan. tetiba plan tngok wyng bersama kkak. adik and kawan kkak. mcm xpndai pnat pulak aku kn? hihihihi. 

rey.adik.me
with kak py
mengada k mengada. hahaha 

semua tu muka-muka before masuk hall. sekali dah habis movie xdenya muka mcm tu. semua muka terkejut. tengok cerita hantu.THE CONJURING. kkak and adik ak blum nmpk hntu dah teriak. feeling2 tngok cerita hntu masa malam kot. hikhikhik. but. aku masa tu.seriously. MENGANTUK. rasa mcm nak balik jer. tidur. tapi aku truskan jer tngok. tapi. hantu dia mmg buruk la. di ulangi. BURUK. hhahaha. dan aku tngok jugak movie tu tnpa tidur. :p

fuhhh! panjang jer entry aku. pdahal. gambar yg byk. ngehngehngeh. setakat tu jer la.tataa u olls. nite! 

13 August 2013

raya. raya. raya. raya

assalamualaikum wbt 

first of all. alhamdulillah. masih bernafas. masih bernyawa aku pada saat ini :') fuhhhh! lama weh x update belog. lbih sminggu jugak ak meninggalkan dunia penulisan aku nie. chewah. hahah. beraya kat kg. xda line fon. wifi pun xde. so,baru hari ni rajin nak update. itupun dah dua hari dah smpai rumah. nampak x kemalasan di situ? hahaha. :p panjang bebeno mukadimah aku nie. hikhikhik. RAYA? hari ni dah masuk raya ke6. cepat jer masa berlalu. xbyk cerita ak pasal raya nie. opps! byk sebeno nye. tapi jari aku xrajin untuk menaip. hohohoh.


 macam xboleh blah jer cara aku pose kan. hahaha


tada.! nie masa raya first.nie family ak. yg aku syg. syg. syg. sgt! hukhukhuk. akcli kn byk lagi gmbr masa raya.ak jer malas nak upload. nnti ak dah upload bru lah cerita pnjang2. haha. raya first tu ak mmg raya kat kg papa. kali kedua. first masa tahun lalu. well. thun nie xsemeriah mcm thun lalu. apa pon. ak enjoy jer raya kat kg.jumpa family papa yg ramaiii sgt. braya ngan atuk nnek. mcik pcik. kazen2.  raya kt kg byk beza kt bndr. terutamana. bab knderaan. kt bndr rya guna kreta. kt kg nie xyah susah2 nk pndu keta. xyah nak isi minyak. jalan guna kaki jer. haha. kg papa kalau nak pgi mesti naik bot taw. wow! terkejut? nnti aku upload gmbr kat bot. kalau xprcya. hikhikhik. keje ak masa raya fisrt n second tu mmg beraya jer la. round rumah org2 kg. mmg kembung perut oi.hahaha. suasana kt kg damai jer. xda jalan jem bagai. :p raya ke4 blik rumah dah. dan skrg nie. tngah kumpul mud nak braya kt sandakan plak. hahaha. penat plak ak mnaip eh. sampai sini dulu. sekadar membersihkan habuk kat blog ak nie sbnarnya. di samping nak tayang gmbr yg dua keping jer. ngehngehngeh. :p anyway, beraya tu jangan lah sakan sgt. jgn lupa. kat luar tu ramai yg xberuntung mcm kita. yg di gaza tu. lagi la. :'( doakan lah utk mereka semua yer. just try replace their situation with us. how do u feel? ok, wassalam .

best mcm mna pun kat rumah org. xkan dpt lawan rumah sendiri. seriously. itu yg ak rasa. korang? 

5 August 2013

wishing you early :)

assalamualaikum wbt. 

 helllo uolls. ! raya nak tiba! raya nak tiba! tapi. ramadhan akn pergi. :'( semoga kita akan bertemu ramdhan tahun akan dtg. insha Allah. uolls. esok sya dah nak balik kg. yeyeyeye. blik kg. yeyeye blik kg. hihihi. dan. kat kg tu seriously. mmg xda line internet and henfon kat rumah. just area sch je ada line segala. so. sya nak wish awal dkt korang semua. selamat hari raya aidilfitri! tadaaa my kad raya. (konon jer kad raya) hahaha. and maybe this is my last post before going back to kampung! (jgn sedih2 taw) hehehe. 


kepada yang mengenali diri ini xkira d alam maya atau pun dunia yg fana nie. jika ada salah secara xsngaja. ayat yg menyakitkan hati. and sebagainya. sya mnyusun 10 jari memohon kemafaan dari awak-awak semua. *sedih pulak rasa hati* hukhukhuk. selamat berbahagia di lebaran yang menjelang tiba. .jaga diri. jaga hati. most important. jaga iman :) 

kalau ada sumur di ladang,
boleh saya menumpang mandi,
kalau ada umur yg pnjang,
semoga bertemu ramadhan lagi :)

3 August 2013

making kuih jom~

assalamualaikum  wbt 

alhamdulillah. still alive and stay healthy :) whoaaa. its been a long time not writing in my comel blog ouhh. hihihi. its 25 ramadhan today. time go too fast kn? trasa baru mcm smlm jer puasa. tup .tup .tnggal 4 hari lgi nak puasa. huhu. ramadhan akan pergi. since ramdhan dah nak habis. ramai yg post pasal preparation for raya. so, here i am. chewahh. nak cerita psal making a biskut raya. for honest. aku nie less of sense kalau pasal kuih raya nie. aw makan je la. hahaha. well. maybe since kecik ak mmg xbrapa sgt psal tloong2 buat kuih raya. budak asrma kan. so. kalau balik rumah jer. kuih raya dah ada! so. aku mmg xterdedah sgt pasal kuih raya nie. (ayat xbole blah .haha) but. aku xtipu k.serious! tahun ni. this is the first tyme ak puasa d rumah full slama sebulan. sumpah! before nie. a few days raya baru ak balik taw. belajar jauh2 dari family kn. so, itulah yg terjadi. *amboi* hahaha. okeyy. after this nak smbung buat kuih raya. nie pun curik2 jer update entry. hehe. the rest. pictures. 3 keping jer. hohoho. 


is baking :) 

handmade! :p

semakin nak raya semakin kurang pulak yg manfaat kan ramadhan sebaiknya. xmacam masa mula2 ramadhan dulu. sedih :'(

DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016