24 June 2013

syg mamal and atyn

assalamualaikum wbt


alhamdulillah. hari ni c comel ini masih bernyawa dan boleh menaip entry and terus berbakti sbgai hamba Allah.insha Allah. hari ini i should be in school. wuuuu. :( ttapi. oleh krana kesihatan yg tdak mengizinkan serta beberapa masalah tertentu. delay ke hari lain. (mcm nak naik flight pulak dah ) ahahaha. even still dlm keadaan yg xsihat but i'm here in front of my laptop untuk menghupdate blog. huihuihuihui. :))) 
semalam bertemu permata hati (mamal use this words to described us.terharuuu:/) mamal and atyn :) nak update smlam tpi mmg ak dok tergolek kat atas katil tu awal weh. nak buat 1 mende pon langsung xlarat. huhuhu.


jumpa atyn after setahun lebih taw. nak gambar perasaan gembira tu ya Allah. tuhan jer taw. bila kitorang bertiga dah sampai nak jalan kat pasar mnggu konon. tpi mamal yg tngah kebulur nak gi makan. hewhewhew,. tngah mkn roti canai tu cerita2. mmg xbrubah langsung telatah kitorang. tahan2 gelak. kat restoran tu ramai org. malu pulak nak ktawa lebih2. ketawa yg biase kitorang buat limited kat dalam dorm bilik jer. ahahah .



ok. ini gambar lama. smlam kitorang ambik gambar guna kamera atyn. so, tnggu budak tu hupdate blog baru copy nnti. hewhewhew. btw, thanks my syg2 semua for a happy day. jalan ke sana ke sini. mncari brg2 raya utk mamal. kasut jer beli. baju blum lagi. nnti sambung cari dgn umi yer mamal. hehehe. i love u awak-awak semua krna Allah. semoga ukhuwah terjalin hingga ke syurga. :) Even kt bandar ramai org. kami yg cntik2 nie ttap jgk semangat menziarahi butik2. ahahha. nasiblah bila nak balik tu baru plak hujan turun. alhamdulillah. insha Allah nnti bertemu lagi ^^ hohoho

I LOVE BOTHS OF YOU FOR THE SAKE OF ALLAH ^^
aku beli payung kaler purple ada renda2 tepi. cantik. dan aku suka *tetiba* hehehe

21 June 2013

jumaat again. alhamdulillah

assalamualaikum wbt


alhamdulillah. :) penghulu segala hari tiba lagi. ^^ hari paling indah weh. spongebob pun happy hari ni hari jumaat. hehehe. even blog saya ada masalah itu tidak mematahkan semangat ini untuk mengupdate blog aku yg comel ini. 
terlalu byk kelebihan hari jumaat. so. sempena hari jumaat nie. byk2 kn la mnambah amalan. ayuh! sama2. insha Allah. ^^ 

selawat banyak2 k. jgn lupa baca surah al-khafi 

16 June 2013

i'm back

assalamualaikum wbt 

beberapa hari menyepi dari dunia blog ini. aiseh. hukhukhuk. baru daku mengerti. ingat senang ker nak jadi blogger? hewhehwhew. jadi blogger nie. mesti pndai nak karang ayat. ayat2 yg comel. jadi pmbaca pun trasa comel . hewhewhew. xla. susah nak jadi blogger. kadang tu xnaw nak post apa. serious. mcm aku! ahahaha. then sometimes. dah ada entry xtaw plak nak letak title apa. oh! sungguh comel . eh. cakap2 cenggini. mcm lah aku blogger feymes. langsung tidak. haiihh perasan k perasan. ok. 

mcm melampau pulak yer gambar tu. hohohoh. watever la. janji ada gambar. :) ahahaha. 


heh? tetiba pasal reunion. xda kaitan sungguh dgn intro mengada aku. maaf la yer. ahahaha. ok! HIGH SCHOOL REUNION. yeah! masa cuti2 nie la. nak buat reunion dgn kawan2 masa kat skolah menengah dulu. tpi. memandangkan saya bersekolah yg beratus2 kilometer dri rumah. so, reunion nie just untuk kawan2 sekolah yg same area tmpat tnggl jer. SANDAKAN . tinggal sandakan sekolah kat kota kinabalu. yeah. kami sungguh comel. ahahha. (nak muntah) ingat senang ker nak buat reunion?? hukhuhkhuk. ha'a. baru ak taw bkan snang.:/ ok. kitorang ada masa seminggu nak plan. oh. masa yg sgt cepat berlalu. nak reunion bulan posa. siang2 xbole nak makan. hewhehwhew. btw. kawan2 yg ambik diploma dah hbis cuti dah kot.so, here. the right time. ap pun. insha Allah. kita merancang. Allah tntukan. hihihihi. harap2 lah reunion nie berjalan lancar. nnti bila dah reunion saya taip entry panjang2 yer. (mcm la org nak bca sgt) perasan lagi. -__- ahahaha. apa pun .doakan lah. plan kitorang berjaya. nak jumpa kawan2 sekolah. rindu. ^^

amin..

-end-

6 June 2013

degree here i come..:)

assalamualaikum wbt

orait..PSPM 2 result dah keluar..dkt home fb dkt TL everyone talk about result..for budak2 matriks la..well..mcm biasa..ramailah kan yg tnya menanya result nie..for saya..sepa2 yg tnya tu..i give this..tadaaa!


eh?? mana pngs..pngk nie? mana? mana? eehehe..itu rahsia ya..:) apapun..sya bersyukur dgn result kali ini..not deny la..yg result for sem2 menurun compare dgn sem1..btw..saya ttap bersyukur..itu dah rezeki saya kn? so..buat siapa2 rasa result xok tu..chill bebeh...rezeki Allah tu luas syg..everywhere..anytime..unpredictable kn.? so? dont be sad2 lorh..for yg got 4 flat and pointer tnggi2 tu..jgn suka sgt yer..jgn lupa..bersyukur dgn Allah ..rezeki dri Allah tu..jgn fikir dpt tu sbb usaha kamu slama nie..tidak syg..kalo Allah x izin xjd jgk tu..:) peringatan untuk diri saya sndiri..
slalu kn kita ckp..apa yg ak dapat itulah apa yg aku usaha selama ini..mmg btul..tpi JGN LUPA! semua tu DENGAN IZIN ALLAH..^^ apa yg kita dpt sekarang tu adalah terbaik buat kita..:) why?


yaah..kita merancang...Allah juga merancang..tpi..sebaik2 perancang adalah Allah..

apapun..skrg nie..think for future..sambung degree kn? pilih la pilihan yg kamu rasa baik utk kamu dan bermanfaat d dunia dan akhirat..for muslim..jom kita istikharah..mnta Allah beri petunjuk..whick one the best  for us..apa yg Allah dah tetapkan tu..itu lah yg terbaik buat kita..apapun congratz for semua students matriks seluruh malaysia! 

-end-

3 June 2013

entry bergambar.

assalamualaikum wbt








gambar bukan sebarang gambar..hayati apa yg tertulis kt dlam gambar2 tu.. :) 
semoga ada manfaat untuk semua..^^

am i sick?

assalamualaikum wbt

hello readerss.. :) alhamdulillah..still alive today..awal pgi dah buat entry..yeay..its prove me adalah seorang wanita yg bkn bgun masa tngahri dok kat ats kpla..( perasan..pdahal kkadang tu jam 10 gk bgn) watever sngguh! ahahaha..
semalam kita mimpi yg xbest sungguh ! grrrrr..serious..xbest ! ==' mmpi buat medical cek-up..cek tkanan darah..and the result is.. arggghhhh! 


dlm mmpi tu tulis cm nie.. 37/57 ..errr..then doktor tu ckp.."tekanan darah awk sgt rendah".. me? just senyum and diam..in reality pun akceli my blood pressure is rndah..ahahhahha..trus rasa malas nak buat medical cek-up..nie yg reality ok..FOR REAL..sbb mama kesian tngok anak dia sorang nie..dah la kurus..pucat..makan pun jarang...errr..what happen to me? gagagaga..sya pun serious xtaw..makan nasik ? xda slera kot.. :/ if i look my face in the mirror pun mmg mcm muka org sakit.. (muka org nak pergi jauh) -merapuh xtntu..ehehe-but..i'm just think positive..kalo xsakit..alhamdulillah..kalo sakit..alhamdulillah..y? sakit itu kifarah dosa..pnghapus dosa awak-awak semua.. baik xAllah..dia beri kesenangan dlm setiap kesusahan..maybe senangnya kita xnmpk skrg..atau kat dunia..insha Allah d akhirat nnti.. :) kita sakit..tpi terhapus dosa-dosa kecil..tpi, umat zaman skrg.they always forget..kalo dah sakit...ckp Allah jahat la..xbertimbang rasa la..mcm2 sungguh..itulah hati2 yg Allah tdk izinkan cahaya masuk ke hati mereka.. :/ :/ :/ nauzubillah..semoga Allah jauhkan kita dari bnda mcm tu.. 
pertajamkan doa mu d samping usaha mu.. 
faham x? usaha untk elak bnda mcm tu dan berdoalah sungguh2 syg.. :) 

-bakal jenazah-
DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016