22 August 2016

kahwin, mudahka ?



assalamualaikum and holla readers !

Never thought my last post akan dapat a good response and thanks for visiting my blog walaupun payahnya susahnya pemalasnya nak update hihihih. Its fun to read the comments both at the comment box and at the chat box and again thank you :)

So, my sister now officially married (two days ago) ! Tahniah kakak and abang ipar. Maka, bertambahlah ahli keluarga dari 6 ke 7. Alhamdulillah. Nah sis belanja gambar :)



The bride the groom ! buat kakak ku satu satunya, semoga keluarga yang baru dibina ini akan terus kukuh dan semoga iringan langkah kaki mu bersama suami mu adalah bersama-sama menuju jannahNYA. Semoga jadi isteri yang solehah kepada suami dan ibu yang terbaik buat bakal anak-anak mu kelak :) Jangan pernah engkau sesekali lupa jasa mama dan papa meski suami mu berada di sisimu. Jangan sesekali kau tidak mempeduli adik-adik mu ini yang sentiasa menyanyangi mu. Semoga keluarga besar ini terus dilimpahkan kasih dan rahmat NYA. Insha Allah


dulu 6 sekarang dah 7. Papa mama tahniah dah dapat menantu. Such a heartbreak to see papa and mama cry during akad nikah. Untuk seorang ayah melepaskan anak perempuan, now i knew, TIDAK MUDAH. LANGSUNG. Dulu-dulu, i think alaaa, alaaaa kawin, yang susahnya nak urus majlis and pertahankan ikatan perkahwinan tu. Rupanya, diri ini tersilap. Hati seorang ayah yang sedih melepaskan anaknya, pilu seorang ibu melihat anak yang dulu di kandung dah jadi isteri orang. And i suddenly, kenapa rasa sedih yang amat ni ????? kahwin kan patutnya happy tapi why why why i rasa sedih gila gila. 

Paling tak tahan, tengok muka papa waktu nasihatkan abang ipar after the akad. Masa sibuk-sibuk buat persiapan kawin kakak, i was so excited and rasa macam NAK KAWEN JUGAKKKKKK PLEASE hahahah but saw everything before, during and after akad i suddenly feels, papa mama still belum puas nak manja manja dengan anak dorang ni . Apatah lagi sis yang dari umur 13 tahun duk jauh dari family. so, perasaan nak kawen jugak tu hilang serta merta. Terus, ada azam yang dulu nya pernah tersemat tiba-tiba berkobar kembali. nak spend masa sebanyak mungkin dengan parents and family before im getting married. nak bahagiakn papa mama sebahagia yang mungkin. insha Allah

untuk yang umur baru berapa tu, gedik gedik nak kahwin ohh pleasee. Study dulu, cari kerja bagi rasa dulu your parents titik peluh you okey ? Apa pun, jodoh tu rahsia Allah. Nak itu ini tak nak kawin awal, tapi bila Allah dah tetapkan jodoh awal, nak buat macam mana la kan. Perancangan Allah tu yang terbaik. As for me, niat memang nak bagi habis study dulu, cari kerja bagus2, tolong parents and bila hidup dah betul2 stabil baru la kawin :p. Tapi dalam masa itu, jodoh datang, terima la. Mesti ada hikmahnya. kan kan kan. 

wuish panjang pulak post kali ini hahaaha. Terlalu fokus sampai terpanjang. hihihi sebelum tu nah sis belanja lagi gambar 


Untuk keluarga ini, kebahagiaan ini, terima kasih Ya Allah 

bye, wassalam

18 August 2016

Kalau ada, ada kalau tiada, tiada


assalamualaikum and selamat petang

FINALLY ! like finally. BLOG UPDATED uolls. Cant resist my excitement for my sister wedding the day after tomorrow maka terupdate la belog. walau tengah sibuk penat tak yah cakap la. Free time patut tidur kejap but here i am. Choose for updating my blog. Ftttttttt ! Kakak you dah besar dah nak kawin it was hard to accept ! After this, dah tak boleh macam selalu. Sikit masa lagi, you tinggal asing asing from us. Wuuuuuuuu :( well, your time was come and mine is next :) (or maybe haziq will langkah me hahaha) . Time flies so fast. Everybody grown up. The older you are, the more life's experience you got. 

Kak py's love story (of course with her fiance) was taught me one thing, JODOH TU DATANG PADA MASA YANG SANGAT TEPAT DENGAN ORANG YANG TEPAT. nak cerita kakak's love story but it was a long story and time is jealous with me :p 

"cinta itu doa, maka berdoalah untuk orang yang kamu cintai"

Perancangan Allah itu Maha hebat. In my case, after more than a year, all questions that doubted my mind, terjawab. Never plan to have a discussion with the one who i doubted his every single movement that he made. why he left why he did that why he did this why why why. After more than a year, bincang cara baik explain cara baik. Whattt ! hahahha. Its a good thing anyway :) 

But still, why Allah makes this plan for us. It is a sign or it is a test ? and i still asking myself. But then, i remembered, semua yang berlaku pasti ada hikmahnya. maybe for now, the answer that im looking for still MISTERI but one fine day, the question will be answered. Be patient, and keeps berdoa. Allah knows the best. 

If you want something, doa pada Allah. Doa. Doa. Doa. Jangan pernah jemu. So, if you want me, doa to Allah. Eh ? hihihi. JK :p. 

K lah. Gerak lu paper roger 

Bye

8 January 2016

Ready 2016 ?

assalamualaikum and hai gaiss !!

lama wei aku tak menaip dlam blog kekanakan aku ni . hahaha. by the way, dah 2016 gais ! are you serious ? cepat naaa masa berlalu. pantas sekali. so,apa azam korang tahun ni ? aku ni tetiap tahun takde nya nak azam azam baru. kalau aku rasa i want something on that time, so secara automatiknya aku ada azam baru untuk dapatkan benda aku nak.kiranya aku tak perlu lah penjelmaan tahun baru untuk buat azam baru kan. hihihih.

sekarang aku tengah cuti sem and disini aku mengakui antara aku dengan geng aku yang lain aku la manusia pertama yang bercuti hahaha. sebab exam aku habis awal wei. and of course aku menderita awal daripada orang lain. so kira fair la kan ? :p hari ni masuk hari kedua bercuti dan aku tak tahu nak buat apa lalu terupadate la belog ini. muahahaha. nampak sangat masa boring je update belog and masa takda bende nak buat. maaf. kalau tak cuti sem aku memang macam terhimpit dengan assignment and nak revision. tu kalau cuti pendek and weekends. kalau weekdays memang la lagi busy dengan class and lab lagi. pastu nak bahagi masa dating lagi . ehhhh ? hahhaha.


no no. boyfriend letak tepi dulu sebab takde orang nak. kesian kan ? lol hahahaha. busy dengan study sampai aku kadang tak terfikir pasal cerita cinta. heh. (padahal dulu zaman bercinta selalu je fikir) poyo je aku ni. biasalah tu kan. dah stop kisah drama sinetron cinta ni hahaha


2016 ni aku nak tukar header and design belog. umur dah 22 tahun tapi kekanakan tahap tinggi nampak sangat dekat belog aku ni. hahaha. so, cuti kire nya nak fikir design apa header mcm mna lepastu asah balik bakat coding coding template ni pastu kite transform belog. dari kekanakan kepada kewanitaan. hamboiiii gittew kau. hahaha

ok jom start design. and bertemu lagi dalam post akan datang. ok gais ? love yeaa <3
DEAR MY FUTURE MAN,SOMEDAY ,WHOEVER YOU ARE, PLEASE DONT JUDGE ME BY MY MISTAKES, PLEASE JUST CORRECT ME IF I'M WRONG
all copyright© reserved by iqwa-niera 2011-2016